Nézd meg. Nézz fel.
2022. november 14. írta: Imre Bea

Nézd meg. Nézz fel.

– Nem értem, miért lesz egyre szarabb a világ, amikor az emberek majd megvesznek azért, hogy jobbá tegyék?

Szuper. Ezúttal ez Jani, a pincér napindító kérdése. Amolyan kedves bónusz a reggeli kávé mellé. Érzékeny, gyenge idegzetű barátai elől elhallgatja törzshelyének létezését.

– Hát nézd. Szerintem az emberek szívesebben játsszák az erkölcscsőszt, mint az erkölcsös egyént. Ok, látom, nem tetszik a válaszom. Akkor íme, itt egy másik: van, aki megmenteni, és van, aki bekebelezni akarja a világot. Szerintem nem nehéz kitalálni, hogy kik vannak túlsúlyban. Hát kábé ennyi. Láttad a Ne nézz fel! című filmet?
– Nem, mert azt mondják, eléggé gáz.
– Hát a valóság, amiről szól, valóban eléggé gáz. Ne hallgass az idiótákra, nézd meg bátran, mert izgalmas, mert érthető, és leginkább azért, mert kiválóan megmutatja, hogyan működik a világunk manapság. Persze remélem, az utolsó jelenetek nem fognak bekövetkezni, mert akkor kínomban nagyon fogok röhögni a túlvilágon.
– Nahát! Hiszel a túlvilágban?
– Jani, ezt a kérdést halasszuk egy másik kómás reggelre, jó? Most már tényleg meginnám a kávémat.

 

markus-spiske-tknrspuntjs-unsplash_1.jpg

 

kép: unspalsh.com/ Markus Spiske 

A bejegyzés trackback címe:

https://paravan.blog.hu/api/trackback/id/tr4417978170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása