Eszmecsere a mai világról 100 szóban
2023. február 17. írta: Imre Bea

Eszmecsere a mai világról 100 szóban

– Furcsa egy katyvaszban élünk mostanában, nem? Abszurditás, kiismerhetetlenség, bizonytalanság van. Lassan már semmin sem lepődünk meg.
– Oh igen, és paradox módon mégis mindenen meglepődünk. Úgy tűnik, az általad említett tényezők nem látókörünk tágulásához, hanem annak szűküléséhez vezettek, ezért még finnyásabbá váltunk. Ha a legapróbb eltéréseket észleljük a mi életünkhöz képest – amelyek valóságos különcségek! –, gondolkodás nélkül felkapjuk a fejünket, sőt egyenesen megbotránkozunk, felháborodunk és kikérjük magunknak a dolgot.
– Igen, valóban. És talán nem is mi vagyunk a viszonyítási alap, hiszen önmagunkon könnyen átsiklunk, hanem maga a szent tökéletesség, amihez, azaz aminek illúziójához ebben a katyvaszban sokkal inkább ragaszkodunk, mint valaha.

 

dawin-rizzo-kiq2tsteh0o-unsplash_1.jpg

Ez is hogy néz már ki??? 

 

kép: unsplash.com/ Dawin Rizzo

A bejegyzés trackback címe:

https://paravan.blog.hu/api/trackback/id/tr8618051722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása