A szexuális irányultságokról
2018. július 05. írta: Imre Bea

A szexuális irányultságokról

Vastagbőr már rég nem fárasztja magát azzal, hogy megértsen bizonyos dolgokat, mint ahogy azzal sem, hogy megértessen bizonyos dolgokat másokkal. Már rég nem vesz a szívére, illetve zokon semmit, nem sértődik meg, nem bosszantja fel magát.

Véleményét ugyan nem rejti véka alá, de nem emeli fel a hangját, ha értetlen, ostoba tekintetekbe ütközik. Nem fecsérli az energiáját lényegtelen dolgokra (ezt ő szokta mondani). Ilyenkor inkább egy rá jellemező, lassú és elegáns mozdulattal felemeli az asztalról whiskys poharát, néhányat finoman köröz vele a levegőben, mielőtt kortyol belőle, mindeközben pedig mélyen belenéz beszélgetőpartnere szemébe és csak annyit kérdez érdeklődést színlelve, hogy áh, valóban? Aztán belekezd saját monológjába és abszolút hidegen hagyják a megrökönyödött, meglepődött, megdöbbent reakciók. Áh, valóban? Veti közbe továbbra is néha, gúnyos mosollyal, ha valaki közbeszól. Barátai, ismerősei, akik ezeken a kocsmai összejöveteleken jelen vannak, nagyon furcsának tartják őt. Sok mindent vágtak már a fejéhez ezeken a késő esti találkozásokon, de Vastagbőr még sosem jött ki a sodrából. Talán majd egyszer ő fog teljesen kikelni magából, reménykednek.


Persze, hogy lehetett ezt sejteni. Az ivócimborákban már régóta motoszkált a gondolat, hogy Vastagbőr előbb vagy utóbb elő fog hozakodni ezzel a témával. Ültek most az asztal körül, bámulták a poharukat, egyet-egyet kortyoltak, és várták, hogy társuk megszólaljon. Nem is kellett sokat várakozni, miután a whiskys pohár az asztalon koppant - valószínűleg nem hangosan, mégis mindenki hallotta -, Vastagbőr tüstént bele is kezdett a mondandójába: ezúttal valóban előhozakodott azzal a bizonyos témával. A poharára meredve a lehető legtermészetesebb hangon közölte a véleményét. Mégpedig azt, hogy szerinte sokkal több emberben van meg a biszexuális hajlam, mint ahányan valójában fel merik ezt vállalni, illetve akiknél ez a hajlam ténylegesen felszínre kerül. Sűrű csend ereszkedett az asztaltársaságra, majd jöttek a felhorkanások, megdöbbenések, felkiáltások. Te hülye vagy! Ez nem igaz! Ennyire azért nem aberrált ez a világ! Ez egy beteg gondolat! Áh, valóban? Kérdezte Vastagbőr ártatlanul, whiskys poharával lassan körözve a levegőben. Mindenki hallotta, ahogy az alkohol lefelé csúszik a szervezetében. Igen, valóban! Vágta rá hangosan egy rövid szőke hajú és hosszú nyakú nő. A heteroszexualitás a normális szexuális beállítódás, hiszen így lett kitalálva a világ, és ő például soha életében nem vonzódott nőhöz, sőt a legtöbb nőtársa kifejezetten taszítja: hisztisek, irigyek, karmolnak és elviselhetetlen természetűek. Szóval ő egészen biztosan nem biszexuális és nem leszbi! Vastagbőr erre elmondta, hogy ennek igazán örül, mármint, hogy Nóra (a rövid szőke hajú és hosszú nyakú nő) ennyire biztos a szexuális irányultságában, mert sokan pont hogy nem biztosak ezen a téren, esetleg elfojtásokkal küzdenek, amit pedig a nőkről mondott, nos azzal maximálisan egyetért.

 

 

Lehet, hogy tényleg nem is akkora hülyeség, amit Vastagbőr mond, állapítja meg Pepe, akinek régi vágya, hogy ivócimboráját kihozza a sodrából.
- Akkor tulajdonképpen sok homoszexuális emberben is ott lapul valahol mélyen a biszexuális hajlam, nem? És ha így van, akkor talán őket is meg lehet - hogy is fogalmazzak? -, szóval javítani. Nem?
- Megjavítani a beteg gondolkodású embereket kellene… - válaszolt Vastagbőr kissé gúnyosan. - A pakliban nyilván benne van, hogy bármikor fordulhat a kocka, legyen szó bármilyen szexuális irányultságú emberről. A kérdés csak az, hogy ebben az esetben az illető meri-e vállalni az érzéseit.

Valaki az asztal végén halkan feltette a kérdést, hogy akkor most Vastagbőr szerint csak a biszexualitás létezik, és feleslegessé válik a két nem? Hogy akkor Isten hülye volt, hogy férfiakat és nőket teremtett, amikor egy nem is elég lett volna?
- Egyféle nem nyilván nem elég, férfiakkal és nőkkel együtt kerek a világ, szaporodni is így tudunk, és ez teljesen rendben van. És nem, nemcsak a biszexualitás létezik, ami mindjárt nem is lenne bi, ha csak egyféle nem létezne a világon. De éppúgy természetes, mint a heteroszexualitás és a homoszexualitás. Csak egy kicsit komplexebb és talán egy fokkal még inkább tabutéma, minta homoszexualitás. Pedig könnyen lehet, hogy ha valahol mélyen leomlanának a gátak, akkor több heteró hajlana a biszexualitás felé. Amúgy az ember a szíve mélyén érzi, hogy hogyan áll ezzel a dologgal, hogy egyértelműen a másik nemhez vagy a sajátjához vonzódik-e, vagy esetleg férfiak és nők iránt is egyaránt tud szexuálisan érdeklődni. Előfordul, hogy ez változik az élet során, mint ahogy az is, hogy nem.

Pepe ragadta magához a szót újra. Hogy apropó szaporodás.
- Szóval, ha elfogadnánk a homo- meg a biszexualitást, illetve ha bizonyos - vagy állítólagos - elfojtások felszínre törnének, akkor mindez valószínűleg az azonos nemű párok megnövekedett arányát eredményezné. És akkor mégis mi a fene lenne a fajfenntartással?
Vastagbőr ujjával a whiskys poharán körözött és komiszan bazsalygott.
- Hát mi a fene lenne? Hiszen a világ népessége egyre csak gyarapszik, már ki is nőttük a Földet. Az ember kipusztulni akkor fog, ha végképp tönkreteszi a környezetét. Emellett a legtöbben természetesen szeretnének gyereket, és ennek érdekében a lehetőségeikhez képest megtesznek mindent, amit tudnak, legyen szó bármilyen összetételű kapcsolatról. Ami pedig az azonos nemű párok arányát illeti, az lenne a jó, ha beállna egy természetes arány annak következményeként, hogy mindenki olyan párkapcsolatban él, amilyenben szeretne.

- Igazából nekem nincs bajom a homárokkal, a leszbikkel meg a biszexekkel, ha a négy fal között csinálják a dolgaikat. - szólalt meg ismét Nóra.
Vastagbőr felröhögött.
- Áh, valóban? Hiszen ez természetes! - fűzte hozzá. - A szexuális életét mindenki igyekszik intim, másoktól elzárt környezetben megvalósítani. De amit egy heteroszexuális pár megtehet az utcán mások szeme láttára, azt nyilván megteheti egy homoszexuális pár is. Ugye? Tehát megfoghatják egymás kezét, megölelhetik és megcsókolhatják egymást. Ugye?
- De hát ezt gyerekek is láthatják! - horkant fel felháborodva Nóra.
- Áh, valóban? Mégis mit látnának? - vonta meg a vállát higgadtan Vastagbőr. - Hogy két ember érdeklődik egymás iránt, hogy vonzódik egymáshoz, esetleg szereti egymást? Mi a baj ezzel? Ja, hogy nem megszokott látvány? Na és? Egészen biztosan nem befolyásolná negatívan a szexhez fűződő viszonyukat, amennyiben értelmesen beszélgetnek velük erről. És vajon hány szülő hőzöngene emiatt, aki aztán a gyerek kezébe nyomná az okostelefont, amelyen az valóban romboló dolgokkal találkozna?

Mielőtt Nóra rákontrázhatott volna, Vastagbőr a bárpult felé pillantott. Fizetek! Kiabált oda a pincérnek. Minden jel arra mutatott, hogy egyelőre befejezte mondandóját és többé nem kíváncsi a többiek véleményére.


vastagbőr

 

képek: felső: unsplash.com/ Kirsty Lee, alsó: pixabay.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://paravan.blog.hu/api/trackback/id/tr9916323874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása